40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки

...
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки
Коментари Харесай

40 г. по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята

40 години  по-късно пускат фотосите на Георги Иванов с мистични гледки към Земята , оповестява Българска национална телевизия.

На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи  филма " Полет на ръба на безкрая " . Филмът демонстрира множеството от фотографиите и описа на първия ни космонавт за драматичните  12 часа в открития Космос . Екипът на кино лентата и българският космонавт възнамеряват да създадат галерия с всички 72 фотоси.

" Георги Иванов снима в тези 12 часа, в които им споделят да спят, до момента в който търсят някакво решение да ги върнат живи ", споделя Орлин Джелепов, който е редактор на новия документален филм за първия български космонавт " Полет на ръба на безкрая ", пише  " 24 часа ".

Иванов е заснел  72 фрагмента по време на полета в Космоса , а фотосите излизат 40 година по-късно.

Космическият транспортен съд " Союз-33 " с пълководец Николай Рукавишников не съумява да се скачи с орбиталната станция " Салют-6 ". Докато наземните служби търсят метод да спасят космонавтите, Георги Иванов снима Земята през илюминатора на кораба.

" За тези 12 часа, в които не знаят какво ще се случи с живота им, вършат 31 обиколки на земното кълбо, а Иванов запълва  2 фотоленти и в този момент белият свят ще може да ги види . Качеството е поразително, а фотосите са извънредно красиви ", споделя Джелепов.

Българска национална телевизия отбелязва, че в навечерието на 10 април - 40 година от полета, ще напомни на феновете историческото, освен за страната ни, събитие и ще  надникне в персоналния списък на първия българин,  видял планетата Земя от Космоса с очите си.

Георги Иванов си напомня тези 31 обиколки край земното кълбо и споделя трагичните събития, събрани единствено в 1 ден, 23 часа и 1 минута полет. Космическият транспортен съд " Союз-33 " с пълководец Николай Рукавишников претърпява в открития Космос техническа нередовност. За екипажа остава задачата да овладее обстановката с неосъщественото съединяване с орбиталната станция " Салют-6 ", а за наземните служби - тежкия избор да предприеме съвсем невъзможното приземяване на космонавтите - балистичен спуск.

Във кино лентата " Полет на ръба на безкрая " са  използвани неповторими архивни фрагменти от " Златния фонд " на публичната медия , а феновете ще могат да видят за първи път фотосите, които Георги Иванов прави от Космоса.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР